Och de nominerade är …

På fredagen tillkännagavs på Aftonbladets och Nätverkstan kulturtidskrifters gemensamma scen de fem nominerade till årets kulturtidskriftspris. I alfabetisk ordning är de följande:

Expo
För att konsekvent och med stor sakkunskap bevaka hoten mot grundläggande humanistiska värden och vår länge för givet tagna demokrati.

FLM
För oväntade, lärande och underhållande perspektiv på filmens medium, betraktat ur varje upptänklig synvinkel i analytiskt lodande essäistiska texter och intervjuer.

Fotografisk tidskrift
För att med aktualitet, fräschör samt en utsökt layout och fantastiska bilder ambitiöst förvalta fotokonstens betydelse, dess vidd och höjd.

Karavan
För att på ett välskrivet, ivrigt och insiktsfullt sätt bredda, fördjupa och göra litteraturen utanför västvärlden till allas vår angelägenhet.

Parabol Press
För att med starkt patos ha ambitionen att vidga kultursidornas debatt med ett starkt samhälleligt engagemang ger Parabol press läsaren nya infallsvinklar. 

Priset kommer att delas ut lördagen den 26 oktober klockan 14–16 på Rönnells antikvariat, Birger Jarlsgatan 32 B i Stockholm. Under tillställningen kommer vinnaren och de nominerade tidskrifterna att presenteras närmare. Priset består av 50.000 kr (skänkta av Samfundet De Nio) samt ett konstverk.